Motvillig på vei til Ullevaal
Publisert : 28.08.1999  Av: PER ERIK MOEN

Denne uken ble det klart at Vålerenga skal spille hjemmekampene sine på Ullevaal de neste tre årene. Klanen syns lite om å måtte reise opp til bøndene midt i Lynland.

Da Vålerenga flyttet «hjem» til Bislett etter å ha spilt hjemmekampene på Ullevaal stadion, sa VIF-Klanens talsmann, Kjell Grønningen: Det er for jævlig hvis vi noen gang må spille hjemmekamper på Ullevaal igjen. Hva sier han nå?

­<T> Nå er det klart at VIF flytter tilbake til landskamparenaen igjen etter denne sesongen. Er det fremdeles for jævlig, Kjell Grønningen?

­ Ja, visst. Jeg står ved det jeg sa den gangen. Men vi har ikke noe valg denne gangen. Bislett skal gjøres om, og så lenge Oslo kommune gir faen, så må VIF til Ullevaal stadion. Det er en lidelse å se hva de i Park og Idrett holder på med. De sitter og røyker oppå spadene sine og ser Bislett forfalle. Det er ingen grunn til at den ærverdige stadion skal framstå så falleferdig som den gjør.

­<T> I og med at den gjør det, og Ullevaal ligger der som et toppmoderne stadion med alle fasiliteter, kan det virke rart at dere i Klanen kvier dere sånn for å returnere til Ullevaal?

­<T> Dette har først og fremst med tradisjon å gjøre. Du kan rusle opp til Bislett fra sentrum. Og området rundt Ullevaal stadion er så å si fritt for VIF-supportere. Det er midt i Lynland. Det er Lyn som hører hjemme der. I tillegg skal Ullevaal romme 30.000 tilskuere neste sesong. Og med så elendig fotball Vålerenga nå spiller, kommer det få folk til Ullevaal, og da drukner på en måte Klanen på de store tribunene. Kvitter ikke klubben seg med mange av de elendige spillerne, og henter inn noen med kvalitet, er jeg redd det blir svært glissent på Ullevaal neste sesong.

­<T> Styreleder i VIF Fotball ASA, Morten Grødahl, sier han ønsker å bygge et nytt Vålerenga stadion i Bjørvika..

­<T> Det hadde jo vært helt sinnssykt kult, da. Akkurat som Molde stadion. Når du kommer seilende inn fjorden så ser du det nye operabygget og Vålerenga stadion. Men det er vel så langt fram i tid at alle nålevende VIF-supportere ligger under torva.

­<T> Er det der du og Klanen ønsker å se VIF spille hjemmekamper?

­<T> Primært ønsker vi å spille på Bislett. Men den udugelige kommunen vi bor i klarer jo ikke å fikse det. Det finnes heller ikke stadion øst i byen. Skal VIF Fotball ASA ta skjeen i egen hånd og bygge nytt stadion, ønsker iallfall jeg at den legges til klubbens nærmiljø, nærmere bestemt til Jordal. Men jeg liker jo godt denne kongstanken til styrelederen i VIF Fotball ASA, da.

­<T> VIF i 1. divisjon på Ullevaal neste sesong. Da er nedturen komplett?

­<T> Er u gæern. Da blir det virkelig katastrofe. Da kommer det ikke mange folk. Og for å være helt ærlig: Med det elendige laget vi rår over nå, skal en ikke se bort fra at det blir et faktum.

TILBAKE TIL ARTIKLER