Nye Bislett for liten for VIF
Av Olav Juven og Jan Henrik Mo

Nye Bislett blir for liten for Vålerenga. Langsidene på et nytt stadion vil bare ha plass til 6.900 tilskuere til sammen. Å flytte tilbake til Bislett fra Ullevaal er uaktuelt, ifølge Klanen.

Etter bystyrevedtaket om å bygge nytt Bislett stadion har diskusjonen blant Vålerenga-supportere gått høyt for eller imot å vende hjem. Men av drøyt 15.000 tilskuerplasser på Nye Bislett, kommer kun 6.900 på langsidene. Resten er i svingene, der sikten er begrenset på grunn av friidrettsbanen rundt fotballbanen.

I fjor hadde Vålerenga et publikumssnitt Ullevaal på 9.300. Bislett blir rett og slett for liten og det er uaktuelt å flytte tilbake dit, sier talsmann i Klanen, Gjermund Nordtug.

Svingene uaktualle
For Vålerenga og Klanen, så kan ikke jeg skjønne at det skal være noe som helst aktuelt fordi svingene er utformet på en sånn måte at du vil komme så langt unna og så flatt at det kun er langsidene som er aktuelle. Der er det kun drøye 6.000 som får plass, og det blir for lite. Sånn som fotballen har blitt i våre dager, så kan man ikke tilby en tilskuer som betaler 150 – 200 kroner for å stå 100 meter unna egen kortlinje.


Tror de blir på Ullevål

Drømmen for Vålerenga og Klanen er et eget stadion. Men planene om Vålerenga Park på Jordal de ligger i beste fall langt fram i tid. Nordtug mener Vålerenga bør bli værende på Ullevaal hvis Vålerenga Park ikke blir realisert.
Ja, vi har ikke noe særlig valg nå.
Vålerenga-direktør Kjetil Siem er langt på vei enig.
Det er vanskelig å svare kort på et slikt spørsmål for det rører ved mange ting. Vålerenga har et romantisk-historisk forhold til Bislett stadion, men vi driver en veldig moderne form for klubbdrift i en moderne idrett med høy grad av krav til fasiliteter for publikum, og da bommer vi raskt hvis vi plasserer publikum i ytterkanten av fridrettsbanesvinger.

Likevel positiv til Bislett
Det er bra at det kommer et nytt stadion med fotballmuligheter i Oslo.
Men ikke nødvendigvis for Vålerenga?
Jo, det er bra for Vålerenga at det kommer flere baner her, for det har med avlastning å gjøre, og det er mange fordeler med det. Men som hovedarena for Vålerenga, så er det ikke sikkert det er et fullverdig alternativ nei.

TILBAKE TIL ARTIKLER