Godtar kunstgress – VIF jubler
Av PER OPSAHL


Norges Fotballforbund har bestemt seg for å godta at lag i eliteserien spiller alle kampene sine på kunstgress. – Det er en kjempenyhet for oss, sier VIF-direktør Kjetil Siem.

Vålerenga ser seg om etter en ny stadion på grunn av høye leieutgifter på Ullevall stadion. Klubben har tidligere lansert innendørsarenaen Valhall som en alternativ hjemmebane. Problemet har vært at dekket i hallen er kunstgress.
– Det er bra at NFF er med på virkeligheten. Det har hele tiden vært en kamp mot realitetene for oss i forhold til sunn drift. Vi ønsker å spille 5-6 kamper på Ullevaal og resten i Valhall der vi har plass til 8000 tilskuere, sier Siem som ikke hadde hørt nyheten før han snakket med VG Nett.

Jordal Park
Et av NFFs krav er riktignok at kunstgresset skal ligge på klubbenes hovedbane og benyttes i alle hjemmekamper.
– Men uansett er jo nå ting på gang slik at vi kan finne en ny løsning. Vi har jo også de såkalte Jordal Park-planene som nå blir mer aktuelle, fortsetter Siem.
Jordal Park er ment å ligge ved siden av Jordal amfi og ha plass til 13.000 tilskuere. Men foreløpig er Valhall det mest aktuelle. Vålerenga har hatt et tilskuersnitt på drøyt 9000 så langt denne sesongen – én kamp mot Start gjenstår.

UEFA positive
– Vi tjener jo så klart mer penger på Ullevaal dersom vi har over 20.000 tilskuere, men det er jo ikke snakk om så mange kamper i sesongen, sier Siem.
UEFA-representanter inspiserte forøvrig Valhall-anlegget i våres og hadde ingenting imot at de ble arrangert obligatoriske kamper der. Nå når NFF har gitt grønt lys er det mulig at Klanen må innendørs for å se laget spille hjemmekamper neste sesong.

(VG NETT 17.10.02 kl. 20:25)

TILBAKE TIL ARTIKLER