Vil bygge super-stadion

«Vålerenga Park» kan knuse drømmen om «nye Bislett»

I all stillhet planlegger Vålerenga Fotball ASA, Vålerenga Hockey AS og Vålerenga Basket en 100 prosent privatfinansiert idretts- og næringspark i Jordal-dumpa på Oslos østkant, til en verdi av nærmere en milliard kroner.

Den forventede realiseringen av prosjektet betyr at drømmen om «nye Bislett» som samlingspunkt for flere idretter nå kan bli knust.
Den kan også bety at Ullevaal stadion radikalt får redusert sitt inntektsgrunnlag. Mens Oslos østkant for første gang får et multianlegg for idrett av nasjonal toppklasse.
Bak finansieringen står entreprenørgiganten AF Gruppen samt «rike onkler» i Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey. Blant dem folk som John Fredriksen, Jon H. Nordbrekken, Øystein Spetalen, Ola Mæle, Erik Lorentzen, Bjørn Kolsrud og Terje Andresen.
– Det blir snakk om et komplett anlegg på et 40 mål stort område i Oslo sentrum, som selv en Kjell Inge Røkke vil misunne oss, sier initiativtager Bjørn Kløvstad – styremedlem i Vålerenga Hockey.

Næring og bolig
Foruten fotballstadion med mellom 12 000 og 13 000 sitteplasser, vil det bli næringsarealer i størrelsesorden 20 000-30 000 kvadratmeter. Og det planlegges bygging av mellom 300 og 400 boligenheter i «Parken». I hovedsak den nye typen familieboliger og tradisjonelle generasjonsboliger.
Det eksisterende Jordal Amfi – opprinnelig bygget til OL 1952 – skal fortsatt bestå. Det samme gjelder Jordals kommunale håndballhall.
Derimot forutsettes nedslitte og helsefarlige Jordal Idrettsplass revet. Den jobben har utbyggingskonsortiet tilbudt seg å utføre for 10 millioner kroner.
Det nye anlegget forventes ferdigstilt rundt årsskiftet 2006-2007.
Reguleringsplanen blir trolig ferdigbehandlet i løpet av et år. Byggeplanene

Byggeplanene vil deretter bli behandlet de neste par årene, om alt går som forutsett.
– Oslo kommune vedtok i forrige uke å speede opp prosesser i forhold til bydelsutvikling. Oslos østkant har ikke noe bydelssenter fra før. På den bakgrunn forventes det at Oslo kommune viser stor fleksibilitet. Spesielt fordi kommunen selv er med i konsortiet som planlegger «Vålerenga Park», sier formann i Vålerenga Hockey, Erik Lorentzen, til VG.
– Det er klart at Vålerenga vil få «Vålerenga Park» som ny hjemmearena. Oslo Øst Fotballklubb, nyopprykket til 1. divisjon, er også hjertelig velkommen til å bruke «Parken», og har allerede sagt at de vil spille der.

(VG 11.10.01 kl. 05:00)

TILBAKE TIL ARTIKLER