Vålerenga Park, hvilken Vålerenga Park?
Publisert: 07.07.2005: vifstadion.no

Vålerenga Park er for de fleste kjent som det mulige navnet på VIFs fremtidige stadion, samtidig som det er arbeidstittelen for det pågående stadionprosjektet. Det som muligens kan overraske noen er at Vålerenga Park allerede eksisterer. I hjertet av bydelen Vålerenga er et borettslag i god gammeldags Vålerenga stil under oppføring.
 

Av Anders Mikalsen
anders@vifstadion.no

 

 
Vålerenga Park borettslag slik det vil se ut ved ferdigstillelse.
 
I 2001 lanserte Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey planene om en fremtidig idrettspark og fotballstadion i Jordal-dumpa. Det nye anlegget fikk navnet "Vålerenga Park" og skulle ifølge de opprinnelige planene stå ferdig ved årsskiftet 2006-2007. Etter VIFs lansering av "Vålerenga Park" har stadionprosjektet blitt fullstendig endret. Jordal som var den opprinnelige beliggenheten er nå mer eller mindre uaktuell og andre områder som Valle og Bjørvika har blitt presentert som mulige byggeplasser. Til tross for at planene har gjenomgått store forandringer har prosjektet likevel beholdt arbeidstittelen "Vålerenga Park".

Old Trafford, Anfield og Lerkendal forbindes utelukkende med fotballarenaer og akkurat som disse arenaene bør en ny VIF stadion få et eget unikt navn. "Vålerenga Park" blir hele tiden nevnt som et mulig navn på en eventuell fremtidig stadion. Media bruker navnet, og Vålerenga selv bruker det. "Vålerenga Park" er et bra navn, men VIF er dessverre ikke alene om bruke det.
Navnet "Vålerenga Park" er tydeligvis populært, for i dette øyeblikk er et borettslag ved dette navnet under oppføring. Borettslaget ligger i bydelen Vålerenga og fikk ifølge prosjekteier Ola Aas navnet på grunn av beliggenheten. Borettslaget "Vålerenga Park" ligger rett ved siden av Vålerenga parken og ifølge gjeldene reguleringsplan er den delen av borettslaget som er nærmest parken regulert til grøntområde. Ettersom grøntområdet i borettslaget vil ligge inntil parken var det naturlig at hele prosjektet fikk navnet "Vålerenga Park" ifølge Ola Aas.

VIF har en sterk identitet og en egen fotballstadion vil for mange bli sett på som hjemmet til fotballklubben. Om en eventuell ny arena får navnet "Vålerenga Park" kan man risikere at supporterne må spørre om hvilken "Vålerenga Park" man mener når navnet kommer opp i en samtale. Ettersom en ny stadion vil bli en betydelig del av identiteten til klubben er det avgjørende at navnet utelukkende kan forbindes med Stadion og ikke fullstendig utenforstående elementer.

"Vålerenga Park" er allerede brukt og det vil derfor være lurt av VIF å vurdere andre navn til en eventuell fremtidig fotballarena.

Dette er Vålerenga Park
Et borettslag under oppføring rett nedenfor Vålerenga Kirke.
De første boligene vil være ferdige rundt juletider 2005
Av totalt 41boliger er alle solgt med unntak av tre (per 07.07.2005)
Boligene tar vare på det særegne preget på Vålerenga ved at byggene oppføres i gammel Vålerenga stil.
Salget av eiendommene startet i April 2004
Obos-Megleren ved Ulf Bienfield (mob: 90184052) er ansvarlig for salget.


Vålerenga Park, et godt sted å bo!

TILBAKE TIL ARTIKLER