Vålerenga under tak
Publisert
30.08.2000  AV: STEIN ERIK KIRKEBØEN

Nord-Europas største fotball-hall reises ved Ringveien

25 meter over bakken er taket på giganthallen snart på plass, kranselag skal holdes i slutten av denne uken. Den er godt synlig for alle som kjører Ringveien mellom Økern og Teisen. Ved juletider kan VIF-spillerne begynne å trene inne, i februar skal det hele stå ferdig og 20. mars skal det overtas fra entreprenøren.
– Den fineste hallen jeg har tegnet, sier arkitekt Terje Rørby. Og han har solid bakgrunn for egne meninger; han har tegnet nesten alle fotballhallene som er i landet.
Men hans glede er liten i forhold til den VIF-trener Tom Nordlie føler. Laget hans er kanskje det i eliteserien som har dårligst treningsforhold. Når hallen står ferdig, får det de beste forholdene.
Så får vi se om det hjelper utpå banen neste år.
Foreløpig gir hallen ikke noe annet enn god mentalhygiene til de ansatte i brakkene på Valle.
– I tunge stunder, når det har gått riktig ille på banen, henter vi motivasjon ved å gå rundt hjørnet og se på hallen som reiser seg, innrømmer daglig leder Even Haugen i Vålerenga Fotball ASA.
– Og leietagerne står i kø?
– Jeg er innkaster om dagen og utkaster om kvelden. Det er ikke noe problem å fylle den på kveldstid, men det er noe verre om dagen, sier Haugen.
Utenfor gressmatten har hallen også tusen kvadratmeter som skal leies ut til næringsformål. De rareste bygder og tettsteder har allerede klart å skaffe seg en fotballhall før Oslo, men ingen har et anlegg som kan matche Vallhall.

TILBAKE TIL ARTIKLER