Spreng Bislett i lufta!
Publisert: 16. november 2001  AV: ARILD SANDVEN

Jeg kan ikke skjønne at det skal være nødvendig å kaste ut så mange hundre millionerpå et stadion som brukes kanskje én eller to ganger iåret.
Det er misbruk av penger, fastslår"Henger’n".
Han spilte i sin tid flere hundre kamperfor Vålerenga på Bislett.
-Jeg har fantastiske minner derfra. Det var jo banen vår, og der begrepet "Lekegrinda" oppsto. Men vi hadde ikke noe å sammenligne med, bare gamle Ullevaal, som var noe helt annet enn nå, sier Hellerud (62), som i dag er med i Vålerengas Aldermannsliga, og er vaktmester i Vallhall

Ikke fotballarena
Han tviler sterkt på at et nytt Bislett vil bli benyttet til fotball i særlig stor grad.
-Ikke med åtte løpebaner rundt. Fotball skal være intimt i dag. Da blir detfor galt å bruke så mye på friidrett og et stevne det langtfra er sikkert at vi kommer til å få beholde. Der er det jo bare krangel om lønninger og priser. Det havner nok i det store utland, mener Hellerud om Bislett Games.
-Oslo er en stor by, med behov for mange baner oganlegg. Vi har skoler som forfaller, gymsaler og bad som ikke kan brukes. Bruk pengene til noe annet, og bygg heller leiligheter på Bislett.
Tomtene er grusomt mye verdt bortpå der, sier en engasjert VIF-legende, selvfølgelig også part i saken i en klubb som arbeider for fotballpark på Jordal.

TILBAKE TIL ARTIKLER