VIF vil vekk fra Ullevaal
Publisert: 15. oktober 2002   AV: ARNE HOLE

Taper millionbeløp på hjemmebanen
Eliteseriekamper i Vallhall med Vålerenga? Det kan fort bli aktuelt hvis ikke klubben får bedre betingelser på Ullevaal.

Dyrt. Vålerenga har leiekontrakt medUllevaal Stadion A/S ut året. Klubben krever at leieprisensettes ned for at det skal bli aktuelt å forlengekontrakten. -Fotballforbundet kommer med stadigtøffere krav til lønnsomhet for at vi skal få beholdeprofflisensen. Samtidig er NFF i den uheldige dobbeltrollenat de gjennom Ullevaal Stadion A/S er utleier. Hvis NFFvil at vi skal oppfylle kravet til lønnsomhet, må de settened leien, lyder det klare budskapet fra direktøren iVålerenga ASA og Vålerenga Elite, Per EgilPedersen.

Kjempeutgifter
Vålerenga betalerdenne sesongen tre millioner kroner i baneleie på Ullevaal.I tillegg kjøper klubben tjenester fra UBC for 1,5millioner. Videre taper VIF penger på mye av arenareklamenallerede er bundet opp til anleggets nasjonale avtaler.

Om ikke dette skulle være nok, får Vålerenga hellerikke full uttell-ing på kiosksalget på sine egnearrangementer – bare en kompensasjon.
-Totaltkommer vi nok opp i seks-syv millioner kroner i utgifter ogtapte inntekter, sier Pedersen, som allerede har orientertNFF om at Vålerenga kan være på veibort.
-Åråsen, he he…
Vålerenga jobber for å få sitteget anlegg, Vålerenga Park, der kunstgressbanen på Jordalligger i dag. Anlegget kan stå klart i 2005, avhengig avhvor fort de forskjellige godkjennelsene kommer.
Det blir en kunstgressbane med plass til ca. 13000tilskuere, finansiert gjennom nærings- og boligbygg ianlegget. Før det ser VIF på flere mulige alternativer.
-Voldsløkka eller et midlertidig opphold på Bislett kanvære alternativer. Eller for å sette det på spissen; Åråsen,humrer Pedersen – før han lanserer det som kanskje er mestaktuelt.
-Det er lov å spille kamper påkunstgress, så jeg ser ikke bort fra at også Valhall kanvære aktuelt.
-Hvis NFF sier ja?
-Der ervi igjen tilbake til de mange rollene til forbundet. Det erde som skal godkjenne en eventuell ny arena samtidig som devil tape på at vi forlater Ullevaal, sier Per EgilPedersen.
Om tre uker spille Vålerenga cupfinale påUllevaal. Så blir detekstraomganger

TILBAKE TIL ARTIKLER