En egen fotballstadion vil snu opp ned på hele VIF!

(31. desember 1999 23:30)

 

I positiv forstand selvfølgelig. Det finnes massevis av eksempler på at bedre komfort fører tilbetydelig økte tilskuermengder. Se på Bislett Stadion. Hvis det regner og blåser må alle utenom ca 3700 på Store Stå kose seg ute i møkkaværet. Sjansene for at noen tusner gir faen i å møte opp i det hele tatt bare pga tanken på dette er ikke bare stor, den er faktisk 100% sikker. Folk er blitt for jålete til å gidde å betale 100 kroner for å bli gjennomvåte mens man står i en sving med 50 meter fram til nærmeste målstenger og med toalettforhold så elendige at man må være temmelig gul i øya før man finner et besøk totalt nødvendig. Enten får man rive hele dritten og sette opp et helt nytt fotballanlegg eller får man la langsidene så og kontruere mobile svingtribuner som kan rulles/kjøres helt fram til et par meter bak målstengene.

 

Det siste er etter min mening et glimrende alternativ da men fortsatt kan ha friidrettsstevner på Bislett samtidig som fotballkampene vil gå på et mye mer intimt anlegg. Men det aller beste for klubben er et helt nytt Stadion, et Vålerenga idrettspark med 20.000 sitteplasser med en spesiell hjemmesvingtribune lik den de har i Genoa. Der er "setene" en del av resten av rappetrinna, dvs uten stolrygg, men omtrent som et lite søkke hvor ræva kan passe. Denne patenten er godkjent av UEFA så vi kan spille E-Sup kamper der da den vil være godkjent somen allseater stadion.

 

Problemet er lokaliteten. Oslo sentrum er såpass tett utbygd at egnede tomter vil være vanskelig å finne. Bjørvika har vært nevnt, men dette ser jeg på som rein ønsketenkning, det blir nok litt for mange andre som også ønsker seg en plassering der midt i innseilinga til Oslo. Kværnerdalen er ett område som vil få store ledige arealer etter hvert som NSB og Kværner Brug flyter derfra. Dette er kun 20 minutters gange fra Oslo S. og hva med en idrettspark som blir overvåka av Vålerenga kjerke rett oppe i bakken? Det blir nesten som å komme hjem. Bevares, jeg trives jævlig godt på Bislett, men Gamlebyen/Vålerenga klinger jo unektelig bedre da, ikke minst med tanke på hvor majoritetenav våre supportere bor. Med hjemmekamper der vil 80% av Vålerengas supportere få kortere vei og parkeringsmulighetene ville også blitt betydelig bedre. På Bislett er de håpløse.

 

Men det begynner å haste. Før man veit ord av det blir hele området omregulert tilet eller annet uinteressant. VIF må komme på banen NÅ! Se på denengelskeklubben Sunderland. Etter å ha spilt på Roker Park, en gammal god arena med skikkelig engelsk sjel i hundre år bygdeklubben den nye Stadium of light med plass til 40000 tilskuere. Selv om Sunderland spiller i 1. Divisjon er det fullt i hver enste kamp, uansett motstander. Når laget spilte på Roker var det ofte under 25.000 på kampa selv om man var i Premier League. Dette viser med all tydelighet hva komfort beyr. Hvis folk kan kjøpe seg et sesongkort og ha sitt eget sete under tak og det i tillegg er mulig å få pisse uten å få skoa tilgrisa av dritt og møkk så kommer de strømmende til arenaene. Dette gjelder selvsagt ikke for LSK.

 

For Vålerenga burde et tilskuersnitt på 15-20.000 pr. kamp være et opplagt mål, men da kan vi ikke fortsette å spille på et bedritent friidrettstadion. Glem Ullevål også, da kunne vi liksågodt spilt i en by i Afrika. Molde har et super anlegg, Rosenborg skal sette i gang snart, Brann stadion blir knallbra og til og med fattigklubben fra det indre østlandet setter op noen tribunegreier utpå åkern. Vålerenga kan ikke sitte å se på at alle andre forbigår oss når det gjelder publikumsfasiliteter. Dette er 1999, ikke de harde 30 åra. Folk KREVER litt mer i dag. Oslo kommune er totalt inkompetente og skjønner nok dessverre ikke viktigheten av at landets hovedstad har et fotballlag som kan spille skitten av RBK, Molde og Brann. det betyr utrolig mye for Oslofolks selvfølelse å vite at vi har et lag som får breiale Bergensere og seiersvante trøndere ti å skjelve i buksene. For å få et likt godt lag MÅ forholdene legges skikkelig til rette reint sportslig. Blir dem det på Bislett kjære(s) Park og Idrett? Problemet er at Oslo bystyre for en stor del består av bønder og innflyttere uten tilhørighet til byen vår. De hver lønna si og gir faen i hva som skjer med Oslos stolthet so lenge Alvdal, Bossekopp eller Bosporos vinner sine kamper. Folk driver og demonsterer for og i mot alt mulig tullball. Hva med å arrangere vår egen lille demo, for et nytt fotballstadion i Oslos indre områder og mot bøndas økende innfyltelse i våre kjære by.

 

Fan, noe må gjøres. Men,det blir veltilat vi må håpe på det private initiativ igjen. Noen skarve 3-400 millioner er det vel en eller annen som har liggende under hodeputa ellerkankje sydd inn i madrassen. Innendørshallen blir detneppe noe av heller, tusen takk Oslo kommune for at dere er noen komplette svin. Kanskje spiller vi våre hjemmekamper på Ekebergsletta i år 2002. hvis Park og idrett husker å gjødsle da. Vi sees på kamp. (et eller annet sted).

 

Kjell G. som ALDRI vil eller har jobba for Oslo kommune.

TILBAKE TIL ARTIKLER