Byggenekt for Vålerenga ­ bråstopp for fotballhall
Publisert : 20.01.1998 Av: •TOM VESTRENG

Like før jul fikk Vålerenga Fotball nei på søknaden om å bygge fotballhall på Valle. Begrunnelsen fra plan- og bygningsetaten i Oslo kommune var at arealet er regulert til friluftsområde. Skal det bli noe av VIFs planer må en omregulering til. Det kan ta lang tid.

Nå forlanger Vålerenga at politikerne, som tidligere snakket varmt for hallen, kommer på banen. For VIF godtar ikke uten videre avslaget. VIF hadde håpet å få sitt 60-millionersprosjekt klart allerede til høsten. Alt var klappet og klart: finansiering, tegninger og entreprenør. Det eneste som manglet var tillatelsen fra plan- og bygningsetaten. 
­ Vi vet at området er regulert for friluft og sport og at det må omreguleres. Det vi har søkt om er en midlertidig byggetillatelse for å komme i gang, sier VIF-formann Jon H. Nordbrekken.
­<I> Med fare for at alt sammen må rives?</I>
 ­<I> Ja, med fare for at alt må rives.</I>
 Området hvor hallen er planlagt bygd, er i dag et mellomlagringsområde for Oslo kommune og disponeres av park- og idrett.
 ­ Jeg føler at saken blir trenert, sier Nordbrekken og vil ikke spekulere mer i hvorfor.
 ­ Men jeg synes det er rart at et prosjekt som ikke koster kommunen fem øre og som vil gavne fotballen i Oslo får nei i plan- og bygningsetaten, sier han.
 Ikke langt fra tomten som VIF har pekt seg ut har Oslo idrettskrets i samarbeid med Norges Fotballforbund og Oslo kommune planene klare for en fotballhall i samme prisklasse som Vålerengas prosjekt, men den skal bygges for skattebetalernes penger.
 ­ Om dette har noe å gjøre med avslaget vi har fått, vet jeg ikke sier Nordbrekken.
 ­ Jeg ønsker de planene velkommen, og det er absolutt plass for flere haller i Oslo, men jeg synes de burde vurdert disse kostnadene opp mot flere kunstgressbaner, sier VIF-formannen.
 Svein Sandberg i plan- og bygningstetaten har behandlet saken og kan fortelle at de ennå ikke har mottatt noen klage på vedtaket.
 ­ Feil, sier daglig leder i Vålerenga Fotball ASA, Geir Ugland Jacobsen.
 ­ Vi sendte umiddelbart en tre linjers klage hvor vi skrev at vi ville komme mer detaljert tilbake til saken, sier han.

TILBAKE TIL ARTIKLER