Kan dette bli en realitet?
Publisert:
20.09.2005: vif.no    av: vif.no

I et forum for byutvikling ble det i dag presentert et nytt konsept for Sørenga pir i Bjørvika. Konseptet inneholder alt fra stadionanlegget Enga Amfi til hotell, mediesenter, akvarium, teknotek, Munch-museum og badeland.

Dette betyr at drømmen om eget stadion for Vålerenga i Bjørvika lever videre.

– Direktør Siem, hva handler dette om?

– Vi har nå jobbet med utarbeidelsen av Bjørvika i ca. 1 år. Med aktører som Entra og andre i ryggen har vi det finansielle på plass, det i seg selv er unikt. Selve tomta eies av kommunen via Hav Eiendom, og de tilbudt markedspris for tomta som betyr at det er ingen økonomisk risiko for kommunen.

– Hva går konseptet ut på?

– Med konseptet åpnes  hele området for folket, noe som ikke er tilfelle med den reguleringen som nå finnes, der det skal bygges boliger i området. Hele utstikkeren vil bli en promenade med de forskjellige elementene som er nevnt. Vi vet at mange, inkludert den nye operaen og operasjefen, er positive til prosjektet.

– Hva må til for at det blir en realitet?

– Vi må diskutere det med bystyret og kommunen, slik at reguleringen endres. Vi vet at noen politikere er meget positive, andre ikke. Men, hele totalkonseptet, der stadion er en av mange elementer, er såpass bra at vi håper at kommunepolikterne ser verdien av dette kontra bare boliger på en attraktiv tomt.

– Når kan vi eventuelt starte byggingen av stadion?

– Hvis dette blir godkjent av bystyre og kommune, noe som vanligvis tar ett års tid, kan vi begynne byggingen ganske raskt, siden den finansielle biten allerede er på plass.