Blir det ny stadion?
Publisert: 16.05.2005: vif.no

Det begynte med en artikkel i "avisen" SøndagSøndag, fulgt opp av VPN-intervju med Siem, så slo Nettavisen fast at stadion bygges vis a vis Operaen, og siden står det noe over alt. Hva er sannheten? Vi spør direktøren som sier han aldri lyver, dir Siem;
– Er det sant det som står i Nettavisen, at avgjørelsen er tatt, og vi skal begynne bygge i Bjøvika?
– Nei.
– Hvorfor skriver dem det da?
– Det må du nesten spørre dem om. Jeg sa til dem at det ikke var sant, men de hadde kilder sa de. Og kilder nærmere enn meg i dette prosjektet finnes ikke, så dette er ikke riktig.
– Kan det bli riktig da?
– Ja, det kan det. Entra, vår eminente samarbeidspartner, og ryggsponsor, sa til Aftenposten allerede i fjor at det var en visjon, et ønske om å bygge stadion sammen med oss i Bjørvika.
– Men det blir det altså ikke?
– Kanskje. Vi holder på med utredning både der og på Valle, vi har holdt på med Jordal, og vi har det bra på Ullevaal. De siste rapportene og brikkene er i ferd med å komme på plass, da er det min jobb å samle trådene i en rapport til styret, og så kan offentligheten høre Vålerengas konklusjoner.
– Og de blir?
– Det har vært en drøm for klubben å få eget stadion i 20 år, og det er det fortsatt. Men om det er gjennomførbart klarer jeg ikke å svare på i dag. Det kan være langt frem til en avgjørelse, men det trenger nødvendigvis ikke være langt frem.
– Beste scenario?
– Vi får alle papirer på bordet kjapt, og hvis alt er positivt på alle måter, så blir det å gå videre med konklusjonene. Er de i retning av at det er gjennomførbart politisk, finansielt, sportslig, industrielt, trafikalt og med grunneier, så går det vel an å tenke seg at det kan bli noe. Men det er umulig å si nå.
– Hva tror du?
– Jeg er positiv av natur, men vi har et utrolig bra samarbeid med Ullevaal stadion også. Men blir det ikke noe nå, tror jeg det kan ta veldig veldig langt tid før det kan bli aktuelt igjen
– Når tror du offentligheten får konklusjonene.
– Månedsskiftet kanskje. Kommer an på de siste tingene.