Her kommer VIFs nye lekegrind
Publisert 16. mai 2005: TV 2 Nettavisen

Vålerenga har bestemt seg. Innen kort tid offentliggjøres avgjørelsen om å bygge ny arena like ved det nye operahuset i Bjørvika.

TV 2 Nettavisen kan i dag avsløre at Vålerenga vil bygge ny stadion i Bjørvika. Ifølge sentrale kilder i fotballklubben er avgjørelsen allerede tatt og valget falt på Bjørvika.

Vålerenga har i lengre tid jobbet med en utredning av ny stadion i Bjørvika, på Jordal eller ved Valle Hovin. Konklusjonen skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer offentliggjøres allerede i slutten av mai.

Spillere på befaring
Entra Eiendom skal ha pekt ut en tomt helt nede ved vannet, og Vålerengas spillere var nylig og så på tomten og spiste middag hos Entra.

Vålerenga-direktør Kjetil Siem innrømmer at ledelsen og spillerne i klubben har vært på middagsbesøk, men vil ikke uttale seg om hvilket sted som er valgt, men forteller mer generelt om byggeplanene.

– Ny stadion har vært en drøm for Vålerenga-familien i 20 år. Vi jobber med en redgjøring hvor vi kartlegger de kommersielle mulighetene. Noen konkrete byggeplaner foreligger ikke, sier Siem til TV 2 Nettavisen.

Boliger og butikker
Jordal er mer eller mindre ute av diskusjonen bekrefter Siem.

– Det var for trangt på Jordal. Det var vanskelig med trafikk, og naboene likte det særdeles dårlig.

VIF-direktøren er forsiktig med å konkretisere hva slags arena klubben er ute etter.

– Den kan være finansiert av boliger eller butikker, sier han.

Kunstgress
Vålerenga Park, som den nye arenaen skal hete, vil ligge helt nede ved vannkanten og være senket i jorden. Tilskuertallet vil etter alt å dømme ligge rundt 25.000, men å konkretisere dette ytterligere ser ikke Siem noe poeng ved.

– Dette utgjør marginale forskjeller, og kan endres dagen før vi begynner utbyggingen. Derfor er ikke dette vektlagt i planene, sier Seim.

Direktøren regner med at det blir kunstdekke på banen.

– Jeg kan ikke se for meg at det bygges et nytt arenaanlegg uten kunstgress i Norge, sier Siem.

– Mer enn en fotballbane
– Det er ikke tatt noen beslutninger, hevder Erik Løfsnes, Administrerende direktør i Entra Eiendom.

Firmaet er grunneier i Bjørvika, og ser arenaen som en fantastisk mulighet. Løfsnes mener Vålerenga Park vil bli langt mer enn en plass der det spilles fotball. Arenaen vil utfylle operahuset, og gi bydelen mangfold, tror direktøren.

– Vi har en sammfunnsoppgave med Bjørvika som bydel. Blant annet å gi bydelen noe mer enn kontorer og boliger, og åpne opp mot fjorden, sier Løfsnes.