Drømmen om egen stadion lever
Publisert 14.04.2005: vif.no

På tirsdagens styremøte i Vålerenga fremla direktør Kjetil Siem tre skisser for en eventuell egen stadion. Alternativene er Vallhall, Bjørvika og Jordal.

-"Vålerenga Park på Jordal er en visjon om eget stadion som allerede har eksistert i noen år, der man samler ishockey og fotball på samme sted. Bjørvika er et helt nytt alternativ som har kommet på banen som en følge av vår nye samarbeidspartner, Entra Eiendom. Vallhall kan bli hele hjertet for Vålerengas fotballfamilie, og er på areal det beste vi har i dag. Vallhall har en stor betydning for klubben allerede i dag", forklarer Siem.
– Kommer vi til å samarbeide tett med kommunen om egen stadion?

– Vanskelig å svare på. Det er høye tomtepriser i Oslo, og kommunen har akkurat gått hardt inn i byggingen av Bislett. Det kan hende vår løsning blir en egenfinanisert, kommersiell arena.

– Hvordan skal dette eventuellt finansieres?

– Det finnes knapt en fotballklubb i verden som kan bygge stadion alene. Vålerenga vil trenge både flerbruk av stadion, som næringsliv og boliger, samt investorer om drømmen skal bli en realitet.

– Betyr dette at vi er misfornøyde med Ullevaal som arena?

– På ingen måte. Vi er veldig fornøyde, men på sikt hadde det vært fint å hatt sitt eget, uten å måtte dele bane med Lyn og landslaget. Samtidig vil en stadion på Valle, Jordal eller i Bjørvika bety større nærhet til vårt kjerneområde.

– Når kan man forvente at en ny stadion står klar?

-Det er umulig å svare på. Vålerenga har drømt om egen stadion i 20 år, så vi må ha som mål at det ikke tar 20 nye før den står klar. Samtidig har vi en avtale på Ullevaal som varer 5 år til, og vi forholder oss til den. Når den går ut må vi vite om vi har behov for å forlenge den i 15 nye år, 2 nye år, eller om vi ikke trenger å forlenge den.