Vålerenga utreder tre hjemmebaner
Publisert:
14.04.2005: dagsavisen.no    av: Reidar Sollie   

Vallhall, Jordal eller Bjørvika. Et av de stedene skal Vålerengas framtidige hjemmebane ligge.

Bjørvika, Vallhall eller Jordal blir VIFs nye hjemmebane

Etter inspirasjon fra Molde, Ålesund, Bodø Lillestrøm og Trondheim, jobber Vålerenga enda hardere med å få realisert sin gamle drøm om en egen hjemmebane. Klubben vil på sikt bort fra Ullevaal og etter at Bislett ble friidrettsarena, har Vålerenga-direktør Kjetil Siem tre skisser på sitt skrivebord. På tirsdagens styremøte kunne han bare love at han vil lande på ett av dem i god tid før årets utgang.

1. Vålerenga Park, en allerede noen år gammel visjon om å bygge ut området rundt Jordal Amfi til også å omfatte en internasjonal fotballarena.

2. Vallhall. En ny drøm om å bygge ut eller omforme dagens Vallhall til et storslagent stadion til helårsbruk. I så fall samle hele Vålerengafamilien der den akkurat nå hører hjemme.

3. Bjørvika. Etter at Entra Eiendom ble en av Vålerengas sponsorer, ønsker man også å se på muligheten for et anlegg ved Akerselvas utløp.

Egen vilje

Det er VIF-direktør Kjetil Siem som er satt til å styre utredningsarbeidet.

– Alle prosjektene er spennende på hver sin måte. Vålerenga Park inneholder drømmen om å samle ishockey og fotball på samme sted. Vallhall er det beste arealet vi har i dag og kan bli hjertet for hele Vålerengas fotballfamilie. Vi ser nå hvilken enorm betydning Vallhall har for hele klubben. Bjørvika har kommet inn som en helt ny tanke som følge av Entra Eiendoms visjoner, sier Kjetil Siem til Dagsavisen.

Lørdag åpner Ålesunds nye arena, Color Line stadion, og interessen er så stor at sesongkortene er utsolgt. Også de andre nye arenaene i Norge har bidratt til økte publikumstall.

Men ingen av disse nye arenaene matcher kravene til Vålerengas publikumstall. I den siste hjemmekampen mot Stabæk i fjor satte laget ny publikumsrekord med 23.591 tilskuere.

Sist i Norge

I forhold til folketallet har Oslo by færrest idrettsanlegg i Norge. Vålerenga ser med interesse den satsingen Oslo kommune og Oslo Idrettskrets ønsker å få til. I forrige uke lanserte Oslo Idrettskrets omfattende planer for nye idrettssparker over hele byen.

– Dette er veldig flott, og samarbeidet med kommunen gjorde Vallhall gjennomførbart. Det som skiller Oslo fra andre byer er de mye høyere tomteprisene. En ny hjemmearena forventer vi ikke at Oslo kommune skal gå tungt inn i når de nå bygger Bislett. Så Vålerengas løsning kan bli en egenfinansiert, kommersiell arena, sier Siem.

Spennende på Ullevaal

I dag er Vålerenga fornøyd med Ullevaal som fotballarena, men de ønsker større nærhet til sitt kjerneområde. Og de ønsker en egen arena som de ikke trenger å dele med Lyn og landslaget.

Skulle Vålerenga i løpet av året konkludere med at de vil bygge en egen arena, kan det få betydning for Lyns valg mellom Ullevaal stadion og Bislett. De har ennå ikke konkludert med hvor de vil spille sine hjemmekamper i 2006.

Hvis Vålerenga skulle kvalifisere seg for Champions League, vil økte inntekter derfra primært pløyes inn som anleggsmidler til eksisterende Vallhall og området rundt. Vålerenga ønsker seg blant annet kunstgress- og naturgressbane med undervarme på Valle for å få bedre treningsforhold for alle klubbens lag.