Tre nye arenaer kan stå ferdige i Oslo i 2006
Av: STEIN ERIK KIRKEBØEN

Mens det har vært mye støy rundt et nytt Bislett, jobbes det i det stille for å få til nye fotballarenaer på Jordal og Voldsløkka. Alle tre kanstå ferdige i 2006.

Bislett Alliansen håper å kunne arrangere stevne på ny arena i 2005. Kanskje er det mer realistisk å satse på året etter. Det kan bli det store stadionåret i Oslo.

– Vi håper å ha en moderne fotballarena klar på Voldsløkka i 2006, sier Bjørn Skjønsberg i Skeid, som samarbeider med Fotballforbundet om å bygge en lillebror til Ullevaal. Banen er tenkt å ha 6-8000 tilskuerplasser og å tilfredsstille alle UEFA-krav til en moderne arena. Den er tenkt brukt av Skeid, aldersbestemte landslag og kanskje kvinnelandslaget.

– Vi håper å ha en moderne fotballarena klar på Jordal i 2006, sier Bjørn Kløvstad, som er fungerende styreformann i Vålerenga Park inntil de har funnet en kvinne med et aktivt samfunnsengasjement og et forhold til Oslos østkant som kan overta.

Satser tungt
– Vi jobber mot en arena med 10-15.000 tilskuerplasser i tilknytning til eksisterende Jordal Amfi, sier Kløvstad som jobber tett sammen med tunge aktører som Entra Eiendom og AF-gruppen. De mener alvor.

– Det er selskapet Vålerenga Park et uttrykk for. Der har Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey gått inn med 200000 kroner hver i aksjekapital. Det skal være første gang de to rivalene går sammen om et grøvre prosjekt, sier Kløvstad.

Han håper å få Olympiatoppen med seg på laget, og at Jordal Park kan bli en olympiatopp for lagidretter.

Både Skeid og Vålerenga forsøker altså å samarbeide med de tyngste aktørene i norsk idrett. Begge inkluderer boliger i sine prosjekter.

– Boliger skal finansiere arenaene. Foreløpig er planene vage, men vi tenker oss i størrelsesorden 300 boliger rundt arenaen på Voldsløkka, sier Skjønsberg.

– På Jordal Park tar vi sikte på å bygge mellom 250 og 400 boligenheter som skal være med på å finansiere en fotballarena til rundt 120 millioner. I tillegg legger vi opp til å bygge en del næringsarealer, sier Kløvstad som tar sikte på bygge mye mer enn en fotballbane.

Mens Vålerenga har jobbet med dette prosjektet i et par år, har Skeid holdt på dobbelt så lenge. Kanskje er de halvveis i prosjektene, å bygge anlegg er en utholdenhetsidrett.

– Jeg håper vi er over halvveis i tidsbruk. Vi hadde planlagt å levere et forslag til reguleringsplan før ferien, men et kommunalt ønske om å se på muligheten for å legge inn en skole i området gjør at vi må vente enda en måneds tid, sier Skjønsberg.

– Vi er i gang med arbeidet med reguleringsplan. Det er omfattende for et så stort prosjekt, og kanskje den mest tidkrevende delen av hele prosjektet, sier Kløvstad som ikke er i tvil om at det er behov for banen.

– Dette blir Vålerengas hjemmearena, i tillegg til at vi har en intensjonsavtale om at Oslo Øst skal benytte arenaen, sier Kløvstad.