Forsiden

Avstemmning

Hvor ofte vil du gå på kamp etter at Vålerenga får en ny stadion på Valle?
  

Logg inn


Glemt passordet?
Ingen konto ennå? Registrer deg!
Reguleringsprosessens siste faser
Friday 17. September 2010


Vålerenga fikk som kjent tildelt stadiontomt av Oslo Kommune gjennom bystyrevedtaket av 14. mai 2008. Siden den gangen har VIF jobbet med å avklare hvordan stadionprosjektet kan gjennomføres i henhold til EØS reglene, det har vært avholdt en arkitektkonkurranse og klubben har startet den store prosessen med å omregulere det tildelte området på Valle.
Prosessen med å omregulere stadiontomten har nå tatt over to år, men ifølge Aasne Haug i Asplan Viak kan vi nå begynne å skimte lyset i enden av tunnellen.

Etter en lang periode hvor reguleringsprosessen har vært gjennom utredningsprogram, konsekvensutredning, risiko- og sårbarhetsanalyse, er man nå inne i en av de siste fasene.

Etter en lang ferd fra vedtaket om tildeling av stadiontomt jobbes det nå med å utarbeide et endelig planforslag. Etter ferdigstillelse skal forslaget legges ut for offentlig ettersyn før det skal tilbake til rådhuset for endelig avstemning. 

Vålerenga har hele tiden hatt som mål å ha sin nye stadion klar til hundreårs jubileet. Denne tidsfristen er fortsatt mulig å rekke, men med utgangspunkt i prosjektets størrelse og kompleksitet er det like sannsynlig at Vålerenga supporterne må smøre seg med ytterligere tolmodighet.

I påvente av de siste resultatene fra reguleringsprosessen har klubben sluppet nye bilder av Vålerenga kultur- og idrettspark som viser hvordan den planlagte videregående skolen med toppfotballgymnas kan integreres i stadionkroppen. Skolen som skal drives av Oslo Kommune i samarbeid med Vålerenga skal etter planen bli unik i sitt slag i Norge.

Sist oppdatert ( Friday 17. September 2010 )
 
< Forrige   Neste >
BlueBusiness by luka@kujawa.biz