Mulighetsstudier for ny stadion på Valle publisert
Bidrag fra Anders Mikalsen   
Friday 23. November 2007

Den 13. desember 2006 ble et verbalvedtak som omhandlet en ny VIF-stadion på Valle vedtatt av bystyret i Oslo.  Verbalvedtaket lød «Byrådet bes avklare de reguleringsmessige og finansieringsmessige mulighetene knyttet til planene om etablering av et nytt fotballstadion på Valle. Som følge av verbalvedtaket inviterte Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo til åpen anbudskonkurranse for gjennomføring av et mulighetsstudie for ny fotballstadion på Valle. Resultatene av mulighetsstudiet ble torsdag 22. november offentliggjort.

Mulighetsstudiene skulle se på utfordringer som trafikk, adkomst, plassering av en ny arena, plassering av skøytebane, og plassering av næringsvirksomhet.
To forskjellige mulighetsstudier ble gjennomført og resultatet av begge disse undersøkelsene bekreftet at det er byutviklingsmessig mulig å bygge en fotballstadion på Valle området samtidig som det også blir plass til skøytebane og næringsvirksomhet.

Det første mulighetsstudiet som ble utviklet av Mulitconsult viser to hovedretninger for hvordan en ny stadion kan etableres i området samtidig som det også blir plass til en skøytebane.

Det første forslaget som kalles side-ved-side har plassert en ny fotballstadion vegg i vegg med en skøytearena som har samme beliggenhet som dagens Valle Hovin. Den nye fotballstadion vil da ha en publikumskapasitet på 22000. Dette alternativet gir ikke rom for en utvidelse av fotballarenaen.   
 Det andre alternativet som kalles Dobbeltdekkern og VIF-Gryta tar beslag på hele området som dagens skøytearena Valle Hovin ligger. En eventuelt ny skøytebane vil da først og fremst bli liggende i kjelleren under selve fotballbanen. I dette forslaget har det også blitt gjort plass til betydelige næringsområder rundt det nye fotball/skøyteanlegget. I dette forslaget vil fotballstadion ha en tilskuerkapasitet på 32000.  

Mulighetsstudiet fra Multiconsult finner du her.

Det andre mulighetsstudiet ble utviklet av Asplan Viak. I dette forslaget legges fotballstadion inntil Ring 3, mens skøytehallen legges ved siden av i retning Helsfyr. Skøytearenaen vil ha en publikumskapasitet på 6000 tilskuere, mens fotballstadion kan ha en publikumskapasitet på enten 22000 eller 32000.   

Mulighetsstudiet fra Asplan Viak finner du her.

Relaterte saker:
Mulighetsstudier for ny fotballstadion på Valle-området
Positive mulighetsstudier vedrørende VIF-stadion

Sist oppdatert ( Friday 23. November 2007 )
 
< Forrige   Neste >

Avstemmning

Hvordan vil den pågående finanskrisen påvirke stadionprosjektet til Vålerenga?
  
joomla templates by dezinedepot
(C) 2008 VIF STADION
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.