Plassering av ny VIF stadion endelig avklart?
17. august 2006

Etter en mangeårig prosess ser det nå ut til at Vålerenga endelig får en avklaring om hvor en framtidig arena kan bygges. Offisielt er det fortsatt to alternativer å velge mellom, men Valle er likevel det eneste alternativet som realistisk kan gjennomføres.
Av Anders Mikalsen

anders@vifstadion.no

 

Etter en mangeårig prosess er det nå mer eller mindre avklart at Valle blir byggeplass for en ny VIF-stadion.

 
Den 15. august 2006 ble de to siste aktuelle byggeplassene for en ny arena offentliggjort av Vålerenga. De to alternativene var Sørenga i Bjørvika og Valle. Begge områdene var fra før presentert gjennom Oslo kommunes lokaliseringsstudie som ble presentert 1. mai 2006.
Begge plasseringene er offisielle alternativer, men til tross for dette er Valle den eneste lokaliseringen som per dags dato vil la seg gjennomføre. Vålerenga har på alle mulige måter signalisert at de akter å komme fram til en endelig avgjørelse i løpet av høsten 2006 og da er det kun Vallealternativet som både har Vålerengas velsignelse og som samtidig er mulig å gjennomføre. Vålerenga har muligens Sørenga som egen favoritt, men ettersom dette prosjektet ikke har støtte hos de politiske partiene i bystyret betyr det at VIF ikke har noen andre realistiske alternativer enn Valle. Valle har i motsetning til Sørenga tilsynelatende støtte blant det brede lag av byens folkevalgte.
Med tanke på alle faktorene som taler for og imot de to siste alternativene kan man med temmelig stor sikkerhet fastslå at Vålerengas nye hjemmearena vil bli bygd ved siden av Vallhall. VIF hadde muligens en drøm om et praktanlegg ved siden av oslos nye opera, men isteden får de en arena midt i klubbens geografiske kjærneområde noe som kan vise seg å være et minst like godt alternativ. Klubben vender hjem og velkommen skal den være!

Nye VIF-stadion blir på Valle…………..