Lite nytt om planene for en ny stadion
17. februar 2006


Det har siden desember 2005 vært svært lite nytt og melde om Engas stadionplaner. Til tross for lite konkrete nyheter om en ny arena er det hendelser i VIF som vil ha innvirkningen på prosessen rundt en ny hjemmebane.
Av Anders Mikalsen

anders@vifstadion.no

 
Vålerengas direktør Geir P. Solstad.
Kort oppsummering
Etter en lengre periode med åpen uenighet mellom Vålerenga og Oslo Kommune ble partene til slutt enige om å samarbeide. Resultatet var at kommunen og VIF sammen skulle finne en egnet tomt hvor nye Vålerenga stadion skal oppføres. Vålerenga ønsker å bygge en ny arena i Oslo Sentrum noe som kommunen nå har sagt at de vil være behjelpelig med.

Hva har skjedd siden sist
Etter at seriegullet ble sikret har det skjedd mye i Vålerenga. Steffen Iversen har gått til Rosenborg, et nytt trenerteam er på plass, Svein Mollekleiv har trappet ned og overlatt styreledervervet til Odd Skarheim og ikke minst så har Engas kjære direktør Kjetil Siem forlatt klubben. Som en erstatter for Siem har VIF ansatt Geir P Solstad som ny administrerende direktør.


Endringenes effekt på stadion prosessen
Kjetil Siem var i sin tidligere rolle som direktør for Vålerenga en meget viktig mann med tanke på fremdriften av planene for en ny arena. Siem hadde kontakt med investorer, Entra Eiendom, Oslo Kommune med mer. At hovedpersonen i en prosjekt forsvinner setter som regel en bremse på hele prosessen, men for Vålerenga behøver ikke dette å bli tilfelle. Siem har sagt seg villig til å fortsette arbeidet med stadionprosjektet til tross for at han forlater Vålerenga som direktør. I tillegg til at arenaprosjektet fortsatt har Kjetil Siem som leder får prosessen også ekstra støtte i og med at Geir P Solstad ble ansatt som ny toppsjef i VIF. Solstad er en mann med mye erfaring fra næringslivet og norsk toppfotball. Som tidligere direktør i Viking fotball var Solstad med på begynnelsen av Vikings prosjekt som for et par år siden resulterte i nye Viking Stadion.

Konklusjon
Til tross for store omveltninger i Vålerenga virker det som om alle sider i organisasjonen er tatt vare på og i mange tilfeller forbedret. Stadionprosjektet fortsetter som tidligere med de samme viktige aktørene involvert samtidig som mer erfaring og rutine har blitt tilgjengelig gjennom Geir P. Solstads ankomst. Til tross for at prosjektet går på skinner var likevel Vålerengas nye direktør påpasselig med å fortelle at det likevel kan ta en del år før Engas nye arena står klar til bruk. Det er mange faktorer som må klaffe og slikt tar tid.