Men Bjørvika planene var ikke døde!
21. september 2005

Da alle trodde at Oslo politikerne en gang for alle hadde satt ned foten for Vålerengas planer om en egen stadion i Bjørvika, presenterte Entra Eiendom nye planer for området. Oslos byrådsleder Erling Lae har visstnok allerede avvist planene fra Entra. Erik Løfsnes, administrerende direktør i Enta Eiendom AS, mener likevel at denne ideen er å regne som en gave til byens befolkning.


Av Anders Mikalsen

anders@vifstadion.no


 

Nye "Enga Amfi" sin beliggenhet på Sørenga
I planene som går under navnet "Fjordbyen" presenterer Vålerengas hovedsamarbeidspartner, Entra Eiendom AS, skissene til en ny VIF arena som går under navnet "Enga Amfi". Stadion skal ifølge tegningene ligge på Sørenga i Bjørvika som i dag fungerer som kontainerhavn. I de samme planene for området kommer det også fram at Entra ønsker å flytte Munch-museet hit, samt at det skal bygges en gondolbane, akvarium, et flott sjøbad og et hotell.
I planene for selve "Enga Amfi" kommer det frem at arenaen først og fremst skal bli en fotballstadion for Vålerenga, men at andre arrangementer som konserter og teater også kan arrangeres. Ut fra tegningene som viser "Enga Amfi" ser det ut til at planene har iberegnet at det skal bygges et flyttbart tak over arenaen.

se bildene i full størrelse